2012.01.27. Finance meeting во Париз

Од Викимедија Македонија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Од 17 до 19 февруари 2012 година во Париз, Франција ќе се одржи средба на локалните ограноци посветена на финансиите. Средбата е спонзорирана од Викимедија Франција. Целта на средбата е да се соберат сите организации на едно место и заеднички да разговараат за финансиските прашања на вики движењето. Во изминатиот период се дискутираше за финансиите, прибирањето на средства, дисеминацијата на средствата и сл. (Види: Fundraising Discussion, Fundraising and Funds Dissemination и Fundraising and Funds Dissemination/Recommendations.

Организаторот планира да пречека околу 60 претставници на локалните ограници и Викимедија фондацијата.

Викимедија Македонија ќе учествува со свои претставници на состанокот.


архива на вести ...