Потпретседатели на Викимедија Македонија

Од Викимедија Македонија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
  • Потпретседателите го заменуваат Претседателот во случај на негова спреченост да ги извршува поверените должности на начин согласно закон и Статутот.
  • Потпретседателите ги извршуваат и другите функции кои им ги доверува Собранието, Претседателот или Извршниот одбор.
  • Потпретседателите можат да бидат и членови на Извршниот одбор.

Согласно чл. 5 од Одлуката за избор на членови на органите на Здружението „Викимедија Македонија“ од 7 декември 2009, за Потпретседатели на Викимедија Македонија избрани се: