Предлошка:Новости

Од Викимедија Македонија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Актуелно / Наскоро

Конференција на Викимедија, Милано 2013
Конференција на Викимедија, Милано 2013
 • 2013.06.03. Обука за Википедија во НУБСК - Скопје. (повеќе...)
 • 2013.05.22. Обука за Википедија во ОУ „Браќа Миладиновци“ - Скопје. (повеќе...)
 • 2013.05.14. НУБСК стави на располагање дел од материјалите од фондовите на Библиотеката и страницата http://staroslovenski.nubsk.edu.mk. (повеќе...)
 • 2013.04.17. Конференција на Викимедија во Милано, Италија. (повеќе...)

архива...


Архива

2013

Конференција на Викимедија, Милано 2013
Конференција на Викимедија, Милано 2013
Фотографија од настанот во Битола на Педагошкиот факултет.
Фотографија од настанот во Битола на Педагошкиот факултет.
 • 2013.06.03. Обука за Википедија во НУБСК - Скопје. (повеќе...)
 • 2013.05.22. Обука за Википедија во ОУ „Браќа Миладиновци“ - Скопје. (повеќе...)
 • 2013.05.14. НУБСК стави на располагање дел од материјалите од фондовите на Библиотеката и страницата http://staroslovenski.nubsk.edu.mk. (повеќе...)

 • 2013.04.17. Конференција на Викимедија во Милано, Италија. (повеќе...)
 • 2013.04.03. НУБСК стави на располагање дела од едицијата 130 тома македонска книжевност, превод на англиски јазик. (повеќе...)

 • 2013.03.26. Обука за Википедија во СГУУГС „Здравко Цветковски“ - Скопје. (повеќе...)
 • 2013.03.14. Работилница за Википедија на Универзитетот во Битола. (повеќе...)
 • 2013.03.13. Работилница за Википедија на Факултетот за образовни науки во Штип. (повеќе...)

Wikipedia At Your School
Wikipedia At Your School
 • 2013.02.28. Презентација за Википедија и останатите проекти на Викимедија со обука за уредување пред студенти од Економскиот факултет во Скопје (повеќе...)
 • 2013.02.26. Презентација за Википедија и останатите проекти на Викимедија со обука за уредување за студенти од педагошките факултети и вработени во интернет клубовите низ Македонија. Настанот ќе се одржи на четири локации во Македонија, во Скопје, Битола и Штип. (повеќе...)
 • 2013.02.15. Викимедија Македонија на Филозофски факултет - Скопје. Трет ден. (повеќе...)
 • 2013.02.11. Презентација на Википедија и останатите проекти пред учениците од ОУ Христо Узунов - Охрид. (повеќе...)
 • 2013.02.08. Презентација на Википедија и останатите проекти пред наставниот кадар од средните училишта на шест локации во Македонија. (повеќе...)

 • 2013.01.25. Интервју за Википедија во седмичниот додаток - „Антена“ на весникот „Дневник“. (повеќе...)
 • 2013.01.25. Меморандум за соработка потпишан помеѓу ВММК и НУБСК. (повеќе...)

2012

 • 2012.12.13. Викимедија Македонија на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ - Скопје.. (повеќе...)
 • 2012.12.06. Викимедија Македонија на Филозофски факултет - Скопје. Втор ден. (повеќе...)
 • 2012.12.05. Викимедија Македонија на Филозофски факултет - Скопје. Прв ден. (повеќе...)

Wikimedia CEE 2012 Belgrade
 • 2012.10.15. Викимедија Украина во посета на Македонија. (повеќе...)
 • 2012.10.14. Конференција на Викимедија CEE 2012 (13-14 октомври 2012, Белград). (повеќе...)

 • 2012.09.10. Викимедија Фондацијата и Викимедија Македонија потпишаа договор за соработка. (повеќе...)

Наградени студенти од страна на министерството за образование и наука, учесници во проектот „Македонија на Википедија“.
Предавање на Викимедија Македонија пред студентите на Микросам Академијата во Прилеп.
 • 2012.07.21. Микросам Академија - Прилеп, предавање за Википедија. (повеќе...)
 • 2012.07.12. Хаклаб КИКА, python, pywikipedia, бот. Четврток 12 јули 2012 година со почеток во 20.00 часот. (повеќе...)
 • 2012.07.05. Доделени дипломи на студентите учесници во проектот „Македонија на Википедија“ за 2011/2012 година. (повеќе...)

 • 2012.06.06. Ништо нема да се случи - Струга is a geek/hackers event where people get together to have fun and share knowledge on variety of technical subjects ranging from programming languages, computer security, networks, operating systems etc. (повеќе...)

 • 2012.04.27. 10 години Слободен Софтвер Македонија. (повеќе...)
 • 2012.04.26. Меморандум за соработка потпишан помеѓу Викимедија Македонија и Факултетот за современи науки и технологии при Универзитетот на Југоисточна Европа од Тетово. (повеќе...)
 • 2012.04.26. Викимедија Македонија на Универзитетот на Југоисточна Европа. (повеќе...)

 • 2012.03.30. Конференција на Викимедија 2012 на локалните ограноци во Берлин, Германија, 30 март - 1 април. ВММК ќе учествува со свои претставници (повеќе...)
 • 2012.03.30. Обука за Википедија на Економскиот факултет во Скопје. (повеќе...)
 • 2012.03.21. Предавање за Википедија на Универзитетот на Југоисточна Европа. (повеќе...)
 • 2012.03.14. Обука за Википедија за студентите по историја. (повеќе...)

 • 2012.02.29. Telenor овозможи бесплатен пристап до Википедија преку мобилен во Азија и Југоисточна Европа. (повеќе...)
 • 2012.02.24. Open Wiki GLAM of Serbia 2012, ќе се одржи од 24 до 26 февруари. Проектот ги поврзува културните институции (музеи, библиотеки, галерии и сл.) со цел да се развие двонасочна соработка во создавањето и унапредувањето на достапноста кон ризницата на културното и историското наследство на Србија на Интернет. (повеќе...)
 • 2012.02.17. Finance meeting на локалните ограноци во Париз, Франција, 17 - 19 февруари. (повеќе...)

Плакат за Викиманија 2012
Плакат за Викиманија 2012
mini
mini
 • 2012.01.24. Wikipedia Zero, Orange и Фондацијата Викимедија овозможија бесплатен пристап до Википедија преку мобилен во Африка и Блискиот Исток. (повеќе...)
 • 2012.01.23. Викиманија 2012 ќе се одржи на 12 - 14 јули во градот Вашингтон. Може да аплицирате за стипендија. (повеќе...)
 • 2012.01.17. Викимедија Македонија дава поддршка на вики заедницата на Википедија на англиски јазик. (повеќе...)
 • 2012.01.15. Вики средба во Менада, Стара Чаршија, по повод роденденот на Википедија (повеќе...)
 • 2012.01.13. Алфа ТВ, гостување во контактната програма „Портик“ (повеќе...)
 • 2012.01.04. Сител ТВ, „Сè повеќе статии на македонски јазик на Википедија“ (повеќе...)

2011

 • 2011.12.15. Предавање за Википедија на ФИНКИ. (повеќе...)
 • 2011.12.03. ВММК учествува на GLAM Amsterdam. (повеќе...)


 • 2011.10.13. Македонско радио, Радио Скопје, 11 часот, гостување во контактна емисија (повеќе...)
 • 2011.10.10. МТМ Телевизија, гостување во програма (повеќе...)
 • 2011.10.10. Алфа ТВ, гостување во контактната програма „Портик“ (повеќе...)
 • 2011.10.06. Вики заедницата на it.wikipedia.org со поддршка од Викимедија Македонија (повеќе...)
mini
mini

 • 2011.09.06. Ден за придонес на Википедија во организација на Универзитетот на Југоисточна Европа од Тетово (повеќе...)

 • 2011.08.04. Викиманија 2011, годишна меѓународна конференција на Викимедија заедницата ќе се одржи во Хаифа, Израел. (повеќе...)
Wikimania 2011 logo
Wikimania 2011 logo

 • 2011.05.03. Соопштение за јавноста во врска со изнесените податоци во „Отчетот за работење на Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ 2006-2011“ (повеќе...)

 • 2011.04.16. Обука за користење на медија вики софтверот за создавање на локални содржини за слушатели од Скопје (повеќе...)
 • 2011.04.08. Обука за користење на медија вики софтверот за создавање на локални содржини за слушатели од Велес (повеќе...)
 • 2011.04.09. Предавање на Економскиот Институт во Скопје со почеток во 10.00 часот, во врска со проектите на Викимедија и нивното значење во развојот на електронската трговија (повеќе...)
 • 2011.04.01. Обука за користење на медија вики софтверот за создавање на локални содржини за слушатели од Дебар (повеќе...)

 • 2011.03.25. Викимедија Конференција на локалните ограноци во Берлин, Германија. Викимедија Македонија ќе учествува со свои претставници (повеќе...)

 • 2011.01.31. Викиманија 2011, пријавувањето за стипендии за учество на конференцијата е во тек и трае до 31 јануари 2011. (повеќе...)
 • 2011.01.26. Прикажување на документарниот филм - „Вистината според Википедија“ (анг. The Truth According To Wikipedia) во култната скопска „Галерија 7“, после што ќе следи дебата. (повеќе...)
 • 2011.01.25. WMIL - Wikipedia 10th Anniversary Commemorative Postmark, on behalf of Wikimedia Israel, Israel Post (the Israeli monopoly postal service) will be stamping all items passing through several major post offices in Tel Aviv and in Haifa with a special Wikipedia 10th Anniversary postmark. (повеќе...)
 • 2011.01.20. Предавање за Википедија на Универзитетот за Туризам и Менаџмент - Скопје. (повеќе...)
 • 2011.01.15. 10 години Википедија. Слободната енциклопедија која секој може да ја уредува прослави десетгодишнина. Организирани се настани и мрежни активности за да се одбележи овој ден. (повеќе...)
 • 2011.01.15. Канал 103, 11.00 часот, гостување во отворена радио емисија (повеќе...)

2010

Членовите на Викимедија Македонија и Ричард Сталман во Скопје, 19. мај 2010, Millenium 2 Hall, Holiday Inn
 • 2010.12.25. Годишно Собрание на Викимедија Македонија, во „Калдрма ракија бар“ (повеќе...)
 • 2010.12.11. Канал 103, 14.00 часот, емисија во живо (повеќе...)
 • 2010.12.03. Предавање за Википедија и Викимедија Македонија пред студентите на Европскиот Универзитет - Република Македонија (повеќе...)
 • 2010.12.01. Учество на конференцијата е-society.mk 2010 (повеќе...)

 • 2010.11.23. Предавање за Википедија пред студентите на Природно математичкиот факултет (повеќе...)

 • 2010.09.12. Презентација на македонската Викизаедница на DIY фестивал (повеќе...)

 • 2010.07.09. Присуство на Викиманија 2010 (повеќе...)

 • 2010.06.07. Национална политика за слободен софтвер, МКЦ, Скопје (повеќе...)


 • 2010.02.01. Регистрација на Викимедија Македонија во Централниот регистар на Република Македонија (повеќе...)