2010.07.09.Присуство на Викиманија 2010

Од Викимедија Македонија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Благодарение на Фондацијата за одржливи информатички решенија Метаморфозис, за првпат на најголемиот собир на светската викизаедница - Викиманија присуствуваа и претставници од Македонија. Слободан Јаќоски присуствуваше на овој настан кој оваа година се одржа во Гдањск, Полска. Беа остварени повеќе средби со претставници од различните ограноци на Викимедија. Џими Велс, основачот на Википедија, лично се заинтересира за македонската викизаедница и некои македонски искуства беа прикажани на неговата видео-презентација, која се однесуваше на Википедиите на малите јазици.


Целосниот извештај може да го прочитате овде.