2010.11.23. Предавање за Википедија

Од Викимедија Македонија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Кирил Симеоновски, администратор на Википедија на македонски јазик, студент на Економскиот Факултет од Скопје, одржа предавање за Википедија пред студентите на Институтот за Информатика при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Предавањето беше фокусирано на концептот за Википедија - слободно знаење, слободен софтвер, размена на информации, различни лиценци (содржина + слики), сродни проекти, како котира Викимедија Македонија и сл.


архива на вести ...