2012.06.06 Ништо нема да се случи - Струга

Од Викимедија Македонија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
  • 2012.06.06. Ништо нема да се случи - Струга is a geek/hackers event where people get together to have fun and share knowledge on variety of technical subjects ranging from programming languages, computer security, networks, operating systems etc. The main goal is to get the people from the hackerspaces in the region together so they can get to know each other and maybe continue to collaborate on things that are of their common interest afterwards – well that, or just drink beer.[1]

Scholarships

Викимедија Македонија е во можност да помогне околу трошоците за превоз до и од Струга, како и трошоците за сместување во Еуротел - Струга. Услови да добиете финансиска помош за учество на НСНД:

1. Да имате најмалку по сто (100) уредувања за месеците мај, април, март 2012 година, на било кое јазично издание на Википедија или било кој друг проект на Фондацијата Викимедија. Доказ ваша SUL сметка[2] наведена во апликацијата за финансиска помош.

2. Финансиската помош за превоз ги покрива трошоците за превоз од било која адреса во Македонија до Еуротел - Струга (патување до местото на настанот) и од Еуротел - Струга до било која адреса во Македонија (враќање од местото на настанот), доколку се користат средства за јавен превоз (автобус, воз, брод или нивна комбинација). Вашите адреси на тргнување и враќање да се наоѓаат во Република Македонија, при што се избира рутата со најниска цена и најбрзо време на патување. Во вашата апликација наведете податоци за рутата на патување и видот на превоз.

3. Да сте државјанин на Република Македонија.

4. Финансиската помош за сместување ги покрива трошоците за сместување во Еуротел - Струга, според условите како и за останатите учесници на настанот сместени во Еуротел - Струга, со вклучен појадок и ручек. Во вашата апликација наведете податоци за вашето сместување.

5. Извршниот одбор на Викимедија Македонија ќе ја разгледа вашата апликација. Доколку ги исполнувате условите за финансиска подршка ќе добиете повратна е-порака за потврда дека апликацијата е прифатена. Доколку не добиете повратна е-порака тоа значи дека не ги исполнувате условите за добивање финансиска подршка.

6. Апликацијата ја поднесувате лично по електронски пат, на официјалната е-поштенска листа на Викимедија Македонија: wikimedia-mk@lists.wikimedia.org. Е-поштенската адреса од која сте ја испратиле апликацијата ќе се смета за ваша официјална е-поштенска адреса за понатамошна комуникација.

7. После завршувањето на настанот, вашата апликација ќе ја надополните со вашите билети за превоз и сметки за платено сместување. Овие документи потребно е да ги испратите на адреса на Викимедија Македонија во оригинал, заедно со бројот на ваша лична трансакциска сметка и копија од важечка лична карта.

8. За членовите на Викимедија Македонија не се применува првиот услов.

9. Доколку висината на презентираните трошоци е во склад со условите за добивање на финансиска помош и истовремено се задоволени останатите услови за добивање финансиска помош, трошоците ќе бидат исплатени исклучиво на вашата лична транскациска сметка.

Фотографии

Референци

  1. Вики за слободен софтвер wiki.spodeli.org
  2. Unified login meta.wikimedia.org

архива на вести ...